Denizcilik Üniversitesi kurulması için YÖK'ten izin alındı

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 10 Ekim 2007 12:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Türkiye, kaptanlarını artık akademide yetiştirecek. Üniversitenin ismi Piri Reis olacak. Üstelik bu okulu bitirenler ayda 2-3 bin dolar maaşla işe başlayacak.

Piri Reis'lerin, Barbaros Hayrettin Paşa'ların torunları, nihayet kaptanlık üniversitesi kurmak için kolları sıvadı. Deniz Ticaret Odası'nın (DTO) 3 yıldır süren zorlu mücadelesinin ardından, Denizcilik Üniversitesi kurulması için YÖK'ten izin alındı. Üniversitenin adının da 'Piri Reis Üniversitesi' olması kararlaştırıldı. Bundan sonra YÖK'ün bu kararı Milli Eğitim Bakanlığı'ndan vize alırsa, Türkiye dünya standartlarında "deniz adamlarını" ve kaptanlarını yetiştirecek.

İşsiz gençlere iş kapısı olacak üniversiteden mezun olan denizciler, ayda 2-3 bin dolar maaşla iş bulabilecek. Tüm öğrencileri burslu okutabileceklerini belirten DTO Meclis Başkanı Yücel, "Amacımız eğitim üzerinden para kazanmak değil. Büyük bir açığı ve ihtiyacımızı kapatacağız. Gençlerimiz büyük maaşlarla iş bulabilecek. Bu okula büyük talep geleceğini tahmin ediyoruz" dedi. Ayrıca DTO, kaynaklarının yüzde 25'ini bu üniversite için ayırdı.

Bülent AYDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber